Scandinavische woonstijl

Scandinavische woonstijl

Dat 'scandinavisch wonen' niet synoniem is met Ikea is waarschijnlijk bij de meeste mensen wel bekend. Maar wat is scandinavisch wonen dan wel?

Als je ooit in Scandinavië geweest bent dan herken je ongetwijfeld de woonstijl. Een Scandinavisch interieur bestaat meestal uit wit of lichte kleuren, met veel hout en is eenvoudig qua inrichting. Het is uitstekend te combineren met de momenteel zo populaire industriële look. Daarmee geef je een wat stoerdere touch aan je interieur, iets wat wij bij Sisällä wel leuk vinden en je ook in onze winkel herkent.

Om je interieur zo rustig mogelijk te houden is het belangrijk dat je meubels goed bij elkaar passen. Het hoeft natuurlijk niet allemaal hetzelfde te zijn maar een barok meubel vol tierelantijntjes past nu eenmaal niet bij een verder minimalistisch interieur. En in Noorwegen hebben ze zoveel bomen dat het niet vreemd is dat de huizen vaak van hout zijn en er ook veel hout in het interieur verwerkt wordt.

Wat ook echt bij deze stijl past zijn natuurlijke materialen. Linnen raambekleding staat bijvoorbeeld fantastisch maar ook wol is een aanrader bijvoorbeeld in de vorm van zachte wollen kussens. En onmisbaar om de stijl compleet te maken zijn dierenhuiden, in Scandinavië vaak van rendieren maar in Nederland vaak van koeienhuid of schapenvacht.

Hoewel de interieurs in Scandinavië vaak echt helemaal wit zijn kun je gerust wat kleur toevoegen. Een beetje grijsgroen of een zandkleur is prima te combineren met wit en houdt evengoed de rust erin. Een vloer is heel bepalend voor je inrichting, het mooiste is een lichte vloer ... bijvoorbeeld een typisch scandinavische vloer van berkenhout.

Ook in de accessoires geldt 'less is more'. Kies liever voor één grotere accessoire dan een verzameling van allerlei rommeltjes. En heb je toch een verzameling souvenirs die je graag in je woonkamer wilt zetten? Dan is een vakkenkast een prima oplossing.

En last but not least ... boeken. Je ziet vaak prachtige koffietafelboeken in de scandinavische interieurs terugkomen. Ook die verkopen wij natuurlijk bij Sisällä Interieur & Gifts.

Die heerlijke hygge sfeer

Heerlijke geuren voor in je interieur

Prachtige bloempotten

Link toevoegen